Tatuering i Stockholm – en riktig trend

Ingen tatuering i Stockholm ska göra att du går miste om ett jobb. Det är helt orimligt när Stockholm faktiskt går i bräschen när det gäller att tatuera sig. Stockholmare älskar tatueringar.

År 2011 gjordes en undersökning som det bland annat rapporterades om i tidningen Metro. Den visade att stockholmarna tillhör världens mest tatuerade folk. De toppade till och med listan, om man bortser från viss ursprungsbefolkning som ofta har helkroppstatueringar i sin kultur. Undersökningen visade nämligen att hela 33 procent av Stockholms befolkning i åldrarna 18-49 år tatuerar sig mest i hela världen. Det finns till och med andra undersökningar som visar att det även kan vara lättare att få jobb om du har tatueringar. Det låter säkert motsägelsefullt i jämförelse med vad dina föräldrar har sagt när du berättat att du ska tatuera dig. Men arbetsgivare verkar tycka att det är ett tecken på att du hänger med i moderna trender, vilket är attraktivt.

Kompetensen sitter inte i din tatuering

En tatuering i Stockholm kan med andra ord leda till ett jobb. Nja, inte riktigt så enkelt kanske. Men det är åtminstone inget hinder. Faktum är att med så många tatuerade stockholmare så har inte arbetsgivare råd att välja bort personal till förmån för någon annan på grund av tatueringar. Risken är i så fall att de går miste om väldigt värdefull kompetens. För ingens kompetens, egenskaper eller förmåga att göra ett jobb sitter i tatueringarna. Så det är bara att gadda på hos en tatuerare i Stockholm.

29 Mar 2022