Ska man variera mellan olika hundfoder?

De flesta människor vill inte leva på en enda maträtt jämt, men hur är det med hundar? Mår de bättre och blir gladare om man varierar deras hundfoder?

Det är mycket att tänka på när man är flockledare till en eller flera hundar. Var är deras position i flocken och hur uppfostrar man en individ av en helt annan ras? Hur mycket aktivitet behöver en hund och hur fördelar man fysisk aktivitet och hjärnstimulans? Och inte minst behöver man fundera på maten.

Hade man helt kunna följa hundens ursprung hade den saken varit enkel. Rått kött, så mycket man orkar, hunden äter efter flockledaren. Om man hittar något matnyttigt ute så bara kör och slafsa i dig. Bär och frukt kan vara gott. Men så ser ju inte verkligheten ut idag för våra hundar. Tur det, kanske.

Hitta ett bra hundfoder

Vad kan hända om man byter hundfoder och är det bra för hunden? Generellt sett är rådet att ta det väldigt försiktigt med foderbyte. Ganska många hundar reagerar med diarré om de får ett nytt foder. Vill man byta foder är det lämpligt att introducera ny mat gradvis. Blanda i en liten del av det nya fodret, och öka sedan andelen så brukar allt gå bra.

Det går lätt att hitta bra hundfoder på nätet idag. En av många fördelar är att man i lugn och ro kan läsa på om innehåll och räkna på pris hemma vid datorn. En annan är att man faktiskt slipper släpa hem tunga säckar från butiken utan kan få leverans direkt till dörren.

25 Aug 2023