Förlovningsringar - hitta er favorit

Hur ska man tänka gällande förlovningsringar och en förlovning? Det finns idag få regler kring detta. Idag kan man förlova sig utan att ta det hela vidare till ett giftermål - och man kan även välja att gifta sig utan att vara förlovad.

Det finns inga krav och det handlar inte längre om det informella löftet om att man ska gifta sig längre: en förlovning är numera en lättare sak som saknar den historiska tyngd som den en gång hade. Därmed inte sagt att det är ett enkelt ämne, för det är det inte. En förlovning ska alltid behandlas med tyngd och med respekt. Som par så ska man älska varandra och de förlovningsringar man byter ska symbolisera den kärleken och en trohet mot varandra. Det är viktigt: man byter inte förlovningsringar efter en vecka tillsammans. Gör man det så tappar förlovningen ytterligare status och relevans.

Vi tänkte här nedan fokusera på förlovningsringar och ge några snabba tips om hur man ska tänka vid köpet av sådana - enligt följande punkter:

  • Köpa tillsammans? Vill du överraska din partner med en förlovningsring och en fråga om förlovning - eller vill du fråga och sedan köpa era ringar tillsammans? Båda dessa alternativ har sina fördelar. Det kan vara mysigt och romantiskt att titta på förlovningsringar tillsammans och det säkerställer också att man får en ring man verkligen gillar - och som har rätt storlek. Å andra sidan så är det också väldigt romantiskt att få en ring på fingret som en överraskning.
  • Sätt en budget. Hur mycket ska era förlovningsringar kosta? Ett tips i detta är att använda internet där priserna är betydligt mer humana än hos en guldsmed. Ett annat tips är att fundera över vad förlovningen innebär för er. Är det ett första steg mot ett äktenskap? I så fall kan det vara värdefullt att lägga lite mer pengar på vigselringarna och vara sparsam med förlovningsringarna. Förlovningsringar på nätet är, oavsett, ett bra första steg att titta närmare på.
  • Bestäm en stil. Det finns hur många alternativ som helst gällande material, design och stil på en förlovningsring. Ni kan välja mer traditionella sådana - eller moderna varianter. Man kan även skräddarsy lösningar med exempelvis inskriptioner. Hitta er favorit och ta er tid att leta.
2 Jul 2023