För en försiktigare fåfänga

Känner du att tiden har satt sina spår i ditt ansikte? Har små kråksparkar börjat synas? Känns kirurgiska ingrepp inte som den rätta lösningen för dig? Då finns det ett skonsammare alternativ.

Du har säkert hört talas om fillers, men undrar kanske vad det egentligen är? En filler - som på engelska betyder fyllning - är faktiskt precis vad namnet antyder. Fillers injiceras under huden för att ge området mer volym. Till exempel kan de injiceras under rynkor. Rynkor är som fåror i huden och med hjälp av fillers kan man jämna ut dem. Med fillers undviker man kirurgiska ingrepp och det är därför ett skonsammare alternativ till plastikkirurgi. Fillers är för en mer försiktig form av fåfänga.

Inte bara en behandling för rynkor

En behandling med fillers är inte bara en effektiv metod mot rynkor i ansiktet, de fungerar även för mycket annat. Man kan korrigera trötta ögon eller nedåtgående mungipor. Läpparna kan förstoras eller kind- och käkbenen kan formas. Det är också möjligt att förnya händerna med denna metod. Fillers består ofta av en substans som kallas hyaluronsyra. På skönhetskliniker är de vanligtvis kända som Restylane och Juvedérm. Om du har bestämt dig för fillers bör du kontrollera vilket varumärke den behandlare du väljer använder, eftersom det förekommer piratkopior. Piratkopiorna kan vara billigare, men de är inte lika vältestade som de behöver vara. Se även till att det inte är en permanent typ av filler, om det inte är det du önskar.

Hur du väljer rätt klinik

Innan du genomgår behandlingen är det viktigt att tänka på några saker. Kontrollera om din behandlare har legitimation som sjuksköterska, läkare eller tandläkare samt om hen är certifierad av Estetiska Injektionsrådet. Detta råd finns till för att säkerställa att behandlaren är seriös och professionell. Se till att du får en noggrann konsultation innan ingreppet och att du får information om det slutliga priset. Ta reda på vilken produkt som ska användas och om den har genomgått omfattande tester. När injektionen ska utföras, var noga med att observera när behandlaren bryter förseglingen och att produktnamnet stämmer överens med vad som har avtalats. Fråga också innan hur de kan hjälpa dig om eventuella komplikationer uppstår efteråt.

19 Jul 2023