Tandvård i Solna - när du får akut tandvärk

Att ha ont i munnen är inte speciellt kul för någon. Det stör hela ens vardag och man kan få svårt att fokusera. Om du skulle få akut tandvärk bör du uppsöka tandvård i Solna för att få hjälp.

Ni har haft kalas i helgen. Minsta tjejen fyllde år och ni slog på stort den här gången. Ni bjöd in hela släkten istället för bara närmaste familjen som ni brukar. Det var ju så himla länge sedan ni sågs allihopa. Så det blev kombinerat kalas för femåringen och släktträff i ett.

Födelsedagsbarnet var supernöjd, hon fick ju mycket mer paket än vad hon brukar. I samband med kalaset åts det både smörgåstårta och vanlig tårta. Ni bakade en chokladtårta och en tårta med marsipan till kalaset, allt efter födelsedagsbarnets önskemål. Men så här dagarna efter kalaset så har det börjat smärta i din ena tand. Kanske blev det för mycket av de goda sötsakerna i helgen?

En infektion och ett hål som kräver tandvård

Du måste uppsöka någon form av tandvård i Solna redan nu i veckan. Du har redan gått så här i flera dagar och du kan vare sig äta, dricka eller prata ordentligt. Det är något som verkligen inte står rätt till i munnen. Du kan inte se något fel eller något som ser konstigt ut i din mun, men det känns i hela käken att något är trasigt.

Du bokar dig en tid hos tandvården och tar en taxi ut till Solna. Väl på plats misstänker tandläkaren att du har fått ett stort hål i en av dina bakre kindtänder. Det stämde. Efter röntgenbilder och en noggrann undersökning av tänderna i din mun så konstateras det att det är ett hål. Det har även blivit en infektion som gått ned i tandköttet.

Borde sökt tandvård för länge sedan

Du får antibiotika med dig hem efter att tanden har blivit provisoriskt lagad. Du ska tillbaka igen nästa vecka för att göra en ordentlig lagning. Tandläkaren tyckte att tanden behöver få vila lite nu innan de gör klart den. Antibiotikan bör börja göra verkan inom bara några dagar. Under tiden får du preparera dig med smärtstillande och flytande kost.

När tandvärken sedan släpper så känns det som en underbar befrielse. Herregud så skönt. Du förstår inte varför du inte ringde till tandläkaren mycket tidigare. Då hade du sluppit ha ont i så många dagar.

17 Oct 2021