PT-Utbildning - har du vad som krävs?

Den krassa sanningen om vårt land och vår befolkning är att vi rör oss för lite. Och? Vad spelar det för roll? Det handlar om att vi har en befolkning som blir allt fetare och där övervikt och fetma smyger allt längre ner i åldrarna. Det leder till stress, till större risker med sjukdomar - diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar - och det leder till att hela vår folkhälsa blir sämre. Många har glömt bort att skärmarna inte ger oss allt vi behöver - våra kroppar är byggda för rörelse. Genom att anmäla dig till en PT-utbildning så kan du göra skillnad och bidra till att vända på skutan.

Sverige har alltid varit i framkant vad gäller hälsa och välmående. I jämförelse med andra länder så har vi haft rörelse och motion som naturliga inslag i våra vardagar. Sport, idrott och motion har alltid varit en viktig del av vår identitet och vi har länge sett att kost varit en viktig fråga för oss. Exempelvis tallriksmodellen har varit djupt inpräntade i oss sedan barnsben.

Under senare år har emellertid någonting hänt. Vi rör oss mindre och äter sämre. Där vi förr fick naturlig rörelse på våra arbetsplatser så sitter vi idag helt stilla. Det leder till skador, övervikt och mentala besvär som ångest och depressioner. Vi behöver hitta tillbaka till rörelse, träning och motion igen. Som personlig tränare kan du göra skillnad.

En PT-utbildning på dina villkor

Den stora fördelen med en modern PT-utbildning är att den är flexibel. Hur vill du lägga upp dina studier till personlig tränare och hur lång tid behöver du på dig? Utöver praktik samt några fysiska träffar så sker en PT-utbildning online och där du gör tester, deltar vid föreläsningar samt pluggar på inför olika examinationer som kräver godkännande för att du slutligen ska erhålla den internationella licens för ett arbete som PT.

Som personlig tränare kan du förändra livet hos dina klienter. Du skapar en helhet där träning, rätt mat och rätt inställning gör skillnad. Du motiverar, du hittar vägar att kommunicera med de människor som anlitar dig och du känner att ditt arbete verkligen skapar positiva ringar på vattnet. Idag, mer än någonsin, behöver vi personer som brinner för hälsa, träning och välmående. Folk idag behöver en liten spark i rumpan för att hitta tillbaka till den rörelse som byggt vårt land. Du gör skillnad!

13 Aug 2022