Parterapi i Stockholm - för att rädda förhållandet

Era vänner som varit ihop under så många år håller på att gå under av problem. Ni vill hjälpa dem. Ni ser till så att de får börja gå i parterapi i Stockholm för att reda ut sina svårigheter.

Era vänner har varit tillsammans så länge ni kan minnas. De träffades i högstadiet redan och har hållit ihop sedan dess. Ni är nu alla i medelåldern och deras förhållande är det som har hållit längst. Men på sistone har de börjat gnabbas mer och mer. Dessa gnabb går även ofta över i bråk och ni får vara deras respektive stöttepelare att luta sig mot när det stormar i förhållandet. Men nu känner ni att ni inte riktigt orkar med längre. Det fungerar inte. Ni bestämmer er för att tala om för era vänner att ni inte längre kan agera terapeuter åt dem.

Parterapi för att reda ut problem

Ni ber dem att skaffa sig en egen terapeut, en parterapeut. Det är vad de behöver. Att gå i parterapi behöver inte nödvändigtvis rädda deras förhållande, men det får dem att verkligen ta tag i sina problem och se om de går att reda ut. Att gå i parterapi kan med hjälp från terapeuten få paret att inse vad som är problemen i förhållandet, och vad som inte är det. Förhoppningsvis kommer era vänner att gå starkare ur det här, oavsett om de håller samman efteråt eller inte. Men de måste gå i parterapi, det ska ni se till. Mer om parterapi på denna sajt: elmund.se

20 Oct 2021