Hitta en bra tandläkare i Solna

Behovet av tandvård är individuellt men alla bör gå på regelbundna kontroller. I Solna finns det tandläkare som erbjuder individanpassad tandvård och flertalet specialistbehandlingar.

Regelbundna kontroller hos tandläkare vartannat eller vart tredje år för dem med normal tandstatus är tillsammans med daglig tandborstning en viktig del av förebyggande tandvård. Besöker man även tandhygienisten någon gång då och då har man gjort vad man kan.

Anledningen till att förebyggande tandvård anses vara bäst är att man många gånger då helt kan undvika problem med tänderna och slippa stora kostsamma behandlingar. Förebyggande tandvård är också en förutsättning för att man ska kunna slippa vissa tandsjukdomar som exempelvis tandlossning orsakad av tandsten. Att hoppa över tandläkarbesöken för att spara pengar är därför dumt, eftersom det oftast får motsatt effekt och både blir jobbigare och dyrare.

Viktigt att tandläkaren har en utbildning som lever upp till Socialstyrelsens riktlinjer

För att man regelbundet ska gå till tandläkaren och inte undvika besöken krävs det också att man har en bra tandläkare. Helst ska det vara en modern klinik med hög kvalitet på de olika behandlingarna men som har överkomliga priser. Tandläkaren och tandvårdspersonalen ska vara välutbildad och leva upp till de särskilda krav som ställs på svensk tandvård. En tandläkare får gärna också ha en empatisk förmåga och förstå att vissa kanske känner obehag av att gå till tandläkare och är tandvårdsrädda. I Sverige drivs tandvårdskliniker antingen av Folktandvården eller av privattandläkare. Ska man gå till en privattandläkare är det bra att välja en tandläkare som är ansluten till Försäkringskassan eftersom man då också får ta del av de statliga tandvårdsstöden.

Spar både tid och pengar genom att gå till rätt tandläkare

Det finns vissa fördelar med att välja en tandläkare med ett brett utbud av olika tandvårdstjänster. Bland annat så kan alla i familjen då gå till samma tandläkare vilket ofta känns tryggare, men man spar också massor av tid. Särskilt om man också väljer en tandläkare med praktik i närheten av där man bor, eller där det är enkelt att ta sig genom att åka kommunalt. På de olika tandvårdsklinikernas hemsidor brukar man kunna se om de erbjuder barntandvård, men också vilka andra behandlingar de utför. Man brukar också kunna hitta olika specialerbjudanden och läsa om hur mycket en vanlig tandundersökning kostar. Hos vissa tandläkare kan man också enkelt boka tid via hemsidan, och även se om det finns lediga akuttider.

26 Nov 2021