Hårtransplantation - ett bra alternativ

En kalufs som börjar bli tunn kan vara något som är mycket påfrestande psykiskt för den drabbade. Därför kan det kännas tryggt att veta att det finns möjlighet att göra en hårtransplantation.

Den där känslan av trivsel i den egna kroppen är mycket personlig. En person kan trivas alldeles utmärkt i en kropp som en annan mår mycket dåligt i. Det gäller en mängd olika variationer gällande vikt, längd, form, muskelmassa, storlek på näsa och läppar eller hur mycket hår som pryder huvudet. Håravfall eller tunt hår är något som traditionellt drabbar män. Men det finns även kvinnor som drabbas av det. Just ordet “drabbar” är något som förstås inte används av de som tycker att de mår bra i alla fall. Men för de som lider av sitt håravfall är det exakt rätt ord. Då kan det kännas tryggt att veta att det finns alternativ som exempelvis en hårtransplantation.

Transplantera hår från ditt eget huvud

En transplantation betyder att du flyttar något och fäster det på ett annat ställe. Det kan vara en hjärttransplantation där hjärtat flyttas från en person till en annan. Men det kan även vara en hårtransplantation där håret flyttas från en plats på ditt eget huvud till ett annat. Vanligast är att det är håret kring ansiktet som börjar försvinna, eller bli tunt. Då går det helt enkelt att flytta hårsäckar från bakhuvudet och sätta dem på de kala fläckarna. Detta är ett alternativ som allt fler satsar på som lösning.

11 Nov 2021