Behöver du en naprapat i Vasastan?

Hur arbetar en naprapat och vad kan det ge för ett resultat? Vad krävs det för utbildning för att blir naprapat? Behöver du behandling för dina ryggbesvär, sök upp en naprapat i Vasastan.

Du kan gå till en naprapat i Vasastan om du har diverse besvär med din ländrygg, dina axlar eller nacke och ja, kort sagt hela ryggen faktiskt. Det är ett alternativt sätt att ta hand om din kropp och det är inte sällan en naprapat samarbetar med sjukgymnaster och massörer. Genom försiktig manipulation av dina muskler och senor kan en naprapat med hjälp av sina händer korrigera vissa delar i din kropp så att allt lägger sig tillrätta. Det kan även handla om att du får goda råd om hur du ska träna för att musklerna ska bli tillräckligt starka och klara av att hålla skelettet på plats. Då slipper leder och senor ta skada för att de får bära en tyngd som de inte är vidare lämpade för. Det är musklernas uppgift att hålla skelettet på plats. En naprapat har en lång och gedigen utbildning för att kunna göra den här sortens arbete med din kropp.

En naprapat och hens utbildning

För att du ska kunna bli naprapat behöver du genomgå en fyra år lång utbildning. Det handlar om att studera på heltid. Du är dock inte helt klar efter dessa fyra år. Det kommer ytterligare ett år med handledd tjänstgöring innan du kan ansöka om din legitimation som naprapat. Det gör du hos Socialstyrelsen.

25 Feb 2022