Är det läge att söka upp parterapi i Stockholm?

Upprepning av negativa mönster i en relation är en varningsflagga. När par inte kan bryta mönstren själva är det dags att söka upp en psykolog som utför parterapi i hemstaden Stockholm.

Du slår dig ner i soffan, helt utmattad efter ännu ett bråk när du hör ytterdörren slå igen. Du kan avgöra hur upprörd din partner är baserat på hur hårt hen slår i dörren. Ni kan inte kommunicera på ett hälsosamt sätt längre. Du inser att du och din partner inte har samma värderingar när det gäller varken ekonomi eller barnuppfostran. När det kommer till kritan har ni inte ens samma tankar om närhet och sex. Negativa mönster upprepas om och om igen.

Hur mycket ni än försöker klarar ni inte av att bryta dem. Det är dags att öppna datorn och leta upp en parterapeut i Stockholm. Du inser snart att era problem delas med många par. Det är dags att söka hjälp innan det är för sent.

IBCT - en vetenskapligt grundad parterapi

Många söker hjälp av en parterapeut när det redan är för sent. Så länge du och din partner båda vill stanna i relationen finns hjälp att få. En väletablerad behandlingsform med stark vetenskaplig grund är IBCT. IBCT är en terapiform som består av två delar. Först ut är en kartläggande del. Där hjälper terapeuten paret att kartlägga problem och förutsättningar för utveckling. I den andra delen ska paren lära sig acceptera varandras känslor. De ska komma fram till sätt att konstruktivt lösa konflikter.

20 Sep 2021